Home Aloe Vera Forever Catalog Distribuitori Afacere Contact
Telefoane: 0723443917, 0760899373
E-mail: Contact | Hartă site
 

Când miza este mare apare și arbitrul

Folosit de secole ca un puternic laxativ natural, lichidul galben-lăptos cu gust amar pe care îl conține Aloe vera - aloina - a fost singura componentă cunoscută și utilizată a plantei.

Nu s-a cunoscut însă faptul că frunzele de aloe conțin în cantitate mare și un lichid vâscos nutritiv, gelul de aloe, cu efecte terapeutice deosebite. Astfel, ca urmare a acestei importante omisiuni, în trecut, literatura științifică s-a referit doar la caracterul de medicament laxativ al aloei, nu și la cel de supliment nutritiv tonic și regenerant al întregului organism.

Aceasta confuzie a apărut și datorită faptului că în procesul de extragere a gelului de aloe, dacă nu se îndepărtează aloina, efectul acesteia în compoziția gelului este de multe ori unul nedorit.

Aparitia băuturilor și cosmeticelor bazate pe gelul de aloe, majoritatea dintre ele fiind produse fără această separare dintre gel și aloina, a făcut ca autoritățile din diferite țări - fiind în confuzie privind natura produselor - să interzică folosirea Aloei vera pentru consumul intern.

Producatorii de aloe au înțeles că dezvoltarea acestei industrii noi, cu perspective foarte promițătoare, este pusă în pericol de confuzia care s-ar putea face între diferitele produse.

Miza foarte mare, câștigurile potențiale uriașe, au determinat unirea forțelor și, în 1981, a luat ființă Consiliul Științific Internațional pentru aloe, o asociație independentă cu rol important în protejarea industriei de Aloe vera împotriva producătorilor necinstiți și a concurenței neloiale.

S-a lansat un program de inspecție și testare, deoarece unele firme puneau în vânzare produse cu conținut scăzut de aloe sau gel nestabilizat dar foloseau în reclamă denumirea de produse cu aloe.

Dr. Gordon Dorn și William Fleming au făcut cercetări cromatografice de înalta presiune (HPLC). Acestea au stat la baza programului de certificare a produselor în ceea ce privește gradul de puritate și stabilizare. IASC controlează calitatea produselor și continuă cercetările pentru determinarea efectelor terapeutice.

La ora actuală, în lume, numai produsele pe care este afișată sigla IASC sunt certificate ca având în compoziție gel stabilizat de Aloe vera de foarte bună calitate, celelalte, indiferent ce nume au, nu conțin gel de aloe sau nu corespund standardelor de calitate ale IASC.

De aceea consumatorii sunt sfătuiți să nu se lase înșelați doar de nume sau de reclamă în alegerea produselor pe bază de Aloe vera.


Navigare: Articole | FLP Aloe Vera