Home Aloe Vera Forever Catalog Distribuitori Afacere Contact
Telefoane: 0723443917, 0760899373
E-mail: Contact | Hartă site
 

Aloe - o familie numeroasă

Aloe vera nu este singura specie de aloe utilizată de om.
În botanică sunt enumerate până acum peste 250 de specii de aloe.
Dintre acestea, printre cele mai importante le amintim:

Aloe socotrina: Plantă cu originea de pe insula Socotra, Yemenul de Sud, a fost mult timp cea mai răspândită specie de aloe. Datorită efectelor terapeutice considerate magice, negustorii arabi au comercializat-o peste tot, timp de secole, de pe malurile Mării Mediterane până în China.

Aloe africana: Aloe Africana a fost cultivată de fermierii olandezi și, până la apariția Aloei vera, a fost cea mai căutată specie de aloe din lume. A fost comercia-lizata sub formă de praf sau gel uscat.

Aloe vera: (Linné/Barbadensis Miller/Vulgaris). În secolul al XVII-lea negustorii britanici au derulat un comerț de amploare, profitabil, bazat pe planta sălbatică de pe insula Barbados. Efectul laxativ al frunzelor uscate era foarte apreciat.
Exista două specii de Aloe barbadensis, cea verde și cea albastră. Specia verde poate fi folosită în scopuri terapeutice doar după 4-5 ani, cea albastră, crescând mai repede, ajunge la maturitate la sfârșitul anului al treilea. Amândouă speciile au aproape aceleași efecte terapeutice.

Aloe ferox: Împreuna cu Aloe saponaria, este cea mai agreată specie de aloe a Estului Îndepărtat. Consumarea aloei în viziunea japonezilor, chinezilor și taivanezilor este o plăcere deosebită. Se mănâncă crudă sau fiartă, miezul strecurat și condimentat se bea și se folosește în scopuri terapeutice. Azi, japonezii sunt cei mai mari consumatori de aloe, în special de aloe Vera și aloe Ferox.

Aloe arborescens: În regiunile sudice, deșertice ale fostei Uniuni Sovietice crește această specie sălbatică de aloe, care a fost în atenția cercetătorilor ruși și a pionierilor medicinei naturiste. Efectele terapeutice au fost descrise de profesorul oftalmolog Vladimir Filatov și de biologul Israel Bekhman.


Navigare: Articole | FLP Aloe Vera