Home Aloe Vera Forever Catalog Distribuitori Afacere Contact
Telefoane: 0723443917, 0760899373
E-mail: Contact | Hartă site
 

Diabetul și Aloe vera

Planta Aloe vera reprezintă unul dintre cele mai vechi remedii împotriva diabetului cunoscute în peninsula Arabică.

Cercetarile medicale efectuate în anul 1986 de către dr.N. Ghannam, dr.N. Woodhouse, și alții, pe un lot de pacienți voluntari suferind de diabet ne-insulino-dependent au arătat că la o administrare zilnică de numai jumătate de lingură de gel de Aloe vera de trei ori pe zi, înainte de mese, timp de 4 până la 14 săptămâni, nivelul glucozei din sânge a scăzut la fiecare pacient de la 273 +/-25 mg/dl, la 151+/-23 mg/dl.

În ceea ce privește greutatea pacienților, aceasta a rămas neschimbată. Medicii au concluzionat că Aloe vera conține agenți hipo-glicemici care determină scăderea masivă a nivelului de glucoză din sânge prin mecanisme necunoscute încă.

Un alt studiu medical cu privire la efectul plantei de aloe asupra normalizării nivelului de glucoză din sânge s-a efectuat în anul 1992 la “Fujita Health Institute”, Japonia.
S-au colectat mostre de sânge de la mai mulți pacienți de vârsta mijlocie cu diabet ne-insulino-dependent și cu diabet insulino-dependent și s-au injectat unor șoareci de laborator.
Dupa injecții cu Aloe vera, în mai puțin de 12 ore nivelul glucozei din sânge s-a normalizat complet la toți șoarecii din grup, ceea ce demonstrează efectele certe antidiabetice.

Prof. Gannam împreuna cu colectivul său de cercetători a vrut să verifice efectul Aloei vera cu privire la stimularea secreției de insulină în organism.
Studiile făcute de el atât pe pacienți cât și pe animale de laborator au dus la concluzia că gelul de Aloe vera stimulează secreția insulinei și micșorează semnificativ nivelul de zahăr din sânge.

Tot aici putem menționa că gelul de Aloe vera, prin substanțele active biologic pe care le conține, acționează antiinflamator asupra sistemului digestiv și în particular asupra pancreasului.
Ne referim la steroizii din plantă: colesterol, campestrol și sitosterol (care modifică și raportul dintre colesterolul «bun» HDL și cel «rău» LDL), controlând astfel nivelele circulante și contribuind la rezolvarea în timp a hiperlipidemiei și a aterosclerozei care însoțesc, de obicei, diabetul.

Alaturi de Aloe vera Gel, Forever Living Products mai oferă suplimenti nutritivi deosebiți ale căror efecte coroborate cu gelul realizează ameliorări spectaculoase ale cazurilor de diabet.


Navigare: Articole | FLP Aloe Vera