Home Aloe Vera Forever Catalog Distribuitori Afacere Contact
Telefoane: 0723443917, 0760899373
E-mail: Contact | Hartă site
 

Aloe Vera depășește cele mai optimiste estimari

Componentele active cele mai importante ce sunt conținute în gelul de Aloe vera (Aloe Barbadensis Miller) au fost descoperite în cadrul unor studii și cercetări din ultimii 20 de ani. Cercetările au dovedit ca acestea generează numeroase efecte benefice în organismul uman. Aloe vera depășește chiar și cele mai optimiste estimări asupra efectelor sale: penetrează țesuturile, susține sistemul imunitar și favorizează detoxifierea organismului și regenerarea celulară, are un efect sinergic asupra funcționării organismului.

Substantele enumerate în cele ce urmează au fost identificate în ultimii 50 de ani.
De exemplu, recent a fost identificată componenta acemanan, cu rol în întărirea sistemului imunitar. Deși gelul de aloe a depășit deja cele mai optimiste așteptări ale oamenilor de știință, cu siguranță viitorul ne mai rezervă încă multe și minunate surprize în ceea ce privește compoziția Aloei vera și efectele sale benefice asupra sănătății omului.

Lista componentelor binefăcătoare identificate în gelul de Aloe vera:

Lignina
Penetreaza cu ușurință straturile superficiale ale pielii și are rolul foarte important de purtător a celorlalte componente binefăcătoare ale gelului de Aloe vera. Proprietățile ei terapeutice nu sunt în totalitate cunoscute.

Saponinele
Au efect dezinfectant - au fost descoperite în gelul de aloe în 1951 de Waicky și Hoehne.

Antrachinone

Traditional ele sunt cunoscute sub denumirea de laxative. Gelul conține 12 antrachinone (laxative). Împreuna cu celelalte componente din gel asigură un efect analgezic, antibacterial, antifungic și antiviral.
Aloina - efect laxativ, emetic
Barbaloina - analgezic, efect laxativ slab
Izobarbaloina - antibiotic, analgezic

Acidul aloetic
Antibiotic, antialgic (acid aloetic)

Aloe emodina - antibacterial, laxativ

Acid antilenic - antivirotic

Esterii acidului antilenic - sedativi

Uleiuri volatile - analgezice, anestezice. Acestea sunt: antranolul și artrazenul, rezinotanol.

Vitamine

Vitamina A (sintetizată de organism din beta-caroten) contribuie esențial la creșterea în înălțime și greutate, la formarea oaselor și a dentiției la copii, vederea. Este un important antioxidant, protejează celulele, menține sănătatea pielii și a părului, stimulează sistemul imunitar. Contribuie la bună funcționare a rinichilor, a aparatului respirator și a tubului digestiv.

Vitamina B1 (Tiamina) ia parte la procesele care includ funcționarea inimii, a nervilor și a mușchilor. Este esențială în formarea ADN-ului și ARN-ului și în procesul de convertire a hidraților de carbon în energie. Este rege-nerator tisular. Are efecte benefice asupra psihicului și a sistemului nervos.

Vitamina B2 (Riboflavina) împreuna cu vitamina B6 are efect în stări carențiale. Ajută la folosirea hidrocarbonaților, este catalizator la o serie de procese chimice care au loc în corp, este esențială pentru o piele sănătoasă, pentru păr și unghii, pentru formarea celulelor roșii (hematiilor) și pentru acuitatea vederii.

Vitamina B3 (PP sau Niacina) ajută în detoxifiere și reglarea metabolismului. Este esențială în respirația tisulară și în asimilarea vitaminei C, previne dermatozele.

Vitamina B5 (Acid pantotenic) este esențială în sinteza proteinelor și în creșterea normală. Carenta ei determină tulburări neurologice.

Vitamina B6 (Piridoxina) are acțiune asemănătoare cu aceea a vitaminei B2, întărește sistemul imunitar. Deficienta acestei vitamine determină scăderea unei proteine a sistemului imunitar (conform studiilor dr. Ranjit Kumar Chandra de la Memorial University din Newfoundland - Canada) numită interleukina-2 precum și scăderea limfocitelor care se opun agresiunii agenților patogeni veniți din exterior. Vitamina B6 ajută la menținerea sănătății pielii și la procesul de metabolizare a proteinelor. Lipsa ei duce la astenie, nervozitate, insomnii, apariția dermatitei seboreice și a anemiei.

Vitamina B8 stimulează sistemul imunitar. Carența ei în organism duce la descuamarea pielii, căderea părului, scăderea hemoglobinei și oboseală cronică.

Vitamina B9 (Acid folic) are un rol important în promovarea sintezei ADN-ARN, replicarea celulelor, creștere și reproducere. Este foarte utilă în anemii, tulburări nervoase, scăderea memoriei.

Vitamina B12 (Cianocobalamina) este indispensabilă în funcționarea celulei nervoase, în hematopoeza (formarea de globule roșii), în metabolismul intermediar. Dr. Arnold Fox din Beverly Hills în revista Total Health a demonstrat recent prezența vitaminei B12 în Aloe vera, deși lumea științifică susținea că vitamina B12 nu există în plante! Vitamina B12 joacă un rol important în procesele biologice dependente de enzime și în funcționarea sistemului nervos.

Vitamina C are un rol foarte important în metabolismul intermediar, în procesul de cicatrizare, este stabilizator de membrană celulară și antioxidant. Participă la răspunsul sistemului imunitar față de infecții, la vindecarea accelerată a rănilor și la absorbția fierului din tubul digestiv. Favorizează depunerea calciului în oase, intervine în metabolismul glucidelor, proteinelor și grăsimilor, etc.

Vitamina D - stimulează absorbția intestinală a calciului și implicit a fosforului. În exces mobilizează calciul din oase, eliminându-l sau depunându-l fie sub formă de calculi (renali sau biliari) fie anarhic. Lipsa vitaminei D din organism favorizează rahitism, carii severe și osteoporoză.

Vitamina E (Tocoferol) este stabilizator de membrană celulară împreuna cu vitamina C și este, de asemenea, un puternic antioxidant. Protejează globulele roșii de „stresul oxidativ“, mărește durata de viață a acestora. Favorizează creșterea „colesterolului bun“ HDL și scăderea celui „rău“ protejând astfel împotriva bolilor cardiovasculare. Fortifică musculatura și țesutul conjunctiv. Stabilizează și întărește funcția sexuală. Îmbunătățește performanțele mentale, menține activitatea anumitor enzime, încetinește procesul de îmbătrânire. Prezintă rol protector pentru vitaminele A și F.

Colina este un stimulator al nervului vag, și are rol important în metabolism.

Substanțe minerale

Aloe vera conține 20 de substanțe minerale de importanță vitală. Dintre acestea enumerăm:

Calciu - indispensabil în osteogeneză împreuna cu fosforul. Asimilarea lui este dependentă de vitamina C și aminoacizi.

Fosfor - ca mai sus.

Potasiu - indispensabil activității musculare.

Fier - componentă esențială a hemoglobinei implicată în transportul oxigenului.

Sodiu - indispensabil în schimbul normal de apa-saruri.

Clor are rol în echilibrul hidromineral al organismului.

Mangan - ajută în funcționarea sistemului muscular și nervos împreuna cu magneziul.

Magneziu - are rol în modularea excitabilității neuromusculare, are efect sedativ și anticonvulsivant.

Cupru - rol în metabolismul celular și în formarea globulelor roșii.

Crom - înlesnește activitatea enzimelor, scade acizii grași, potențează efectul insulinei și este implicat în maturarea globulelor roșii.

Iod - intră în structura hormonilor tiroidieni.

Seleniu - efect antioxidant, încetinește îmbătrânirea, intervine asupra sistemului imunitar prin producerea de imunoglobuline.

Zinc - rol în metabolismul protidic, concură la efectele insulinei și la efectul procreativ masculin.

Mono și polizaharide

Mucopolizaharidele sunt substanțe nutriționale cheie care fac din Aloe vera o plantă excepțională.
Ele sunt carbohidrați cu lanțuri lungi care au o abilitate remarcabilă de a penetra pereții celulelor, îndeosebi în tractul digestiv și în sistemul circulator fără a fi atacați de acidul gastric sau enzimele digestive.
Prin procesul de endocitoza aceste mucopolizaharide contribuie la stimularea sistemului imunitar, produ-cerea energiei, oxigenarea celulară.
a) Celuloza, glucoza, manoza, aldopentoza
b) Acemannan - rol în întărirea sistemului imunitar.

Hormoni, auxine, gibereline - efect antiinflamator și stimulează refacerea țesuturilor.

Acid salicilic - componentă tip Aspirină cu efect analgezic.

Aminoacizi

Aminoacizii sunt niște proteine care furnizează energie, au rol de catalizator (mai ales în cadrul hidrolizei), reglează echilibrul chimic și contribuie la regenerarea tisulară. Organismul uman conține 22 de aminoacizi dintre care 8 sunt esențiali funcționării organismului, care nu îi poate produce. Necesarul de aminoacizi este asigurat prin alimentație. Aloe vera conține 7 din cei 8 aminoacizi esențiali și 11 din cei neesențiali!
Aminoacizii esențiali prezenți în gelul de Aloe vera: izoleucina, leucina, li-zina, metionina, fenilalanina, threonina, valina.
Aminoacizii neesențiali: acid aspartic, acid glutamic, alanina, arginina, cistina, glicina, histidina, hidroxiprolina, prolina, tirozina, serina.

Enzimele din Aloe vera și mecanismul lor de acțiune

Amilaza - catalizează hidroliza amidonului în dextroză și maltoză.

Bradichinaza - analgezic, antiinflamator, stimulator al sistemului imunitar.

Catalaza - împiedica acumularea superoxidului de hidrogen în țesuturi.

Celulaza - rol în degradarea celulozei.

Creatinfosfochinaza - rol în activitatea musculară.

Lipaza - rol în degradarea acizilor grași.

Nucleotidaza - accelerează hidroliza nucleotidelor în nucleozide.

Fosfataza - alcalină reglează funcționarea ficatului.

Proteaza - rol în hidroliza proteinelor.

Steroizi - dintre care enumerăm: colesterina, campestrina, ß-sitosterina - efect antiinflamator, lupeol - efect antiseptic și analgezic.


Navigare: Articole | FLP Aloe Vera