Home Aloe Vera Forever Catalog Distribuitori Afacere Contact
Telefoane: 0723443917, 0760899373
E-mail: Contact | Hartă site
 

Arsurile și Aloe vera

Un fapt uluitor a descoperit în anul 1959, dr. E.P. Pendergrass: gelul extras din frunzele plantei de aloe are rezultate excelente în tratarea arsurilor. După mai multe teste efectuate pe pacienți cu diferite arsuri, el a afirmat că Aloe vera este cu 50% mai eficientă în tratamentul arsurilor decât toate celelalte trei remedii cunoscute până la acea vreme ca fiind cele mai avantajoase.
Multi ani mai târziu, într-un studiu efectuat la Secția de Chirurgie a Facultății de Medicină din Thailanda asupra a 27 de pacienți cu diferite răni provocate de arsuri, s-a testat capacitatea de vindecare a plantei de aloe comparativ cu cea a tifonului cu vaselină. S-a constatat că gelul de Aloe vera a tratat leziunile mult mai rapid decât vaselină: timpul de însănătoșire prin tratamentul cu aloe a fost de 11 zile, iar prin cel cu vaselină a fost de 18 zile. De asemenea, studiul histologic a arătat epitelizarea mult mai rapidă cu ajutorul gelului de aloe.
Dr. A.Burger și dr. M.Grubert de la “Frederick Cancer Research Center” USA, au condus un studiu făcut pe 12 voluntari pentru a examina eficiența și toleranța gelului de Aloe vera în ceea ce privește vindecarea rănilor.
Eficienta tratamentului cu acest gel asupra unor leziuni superficiale ale pielii sau asupra unor eritemuri datorate razelor ultraviolete, a fost evaluată prin descrierea statutului clinic și prin măsurători colorimetrice (a culorii pielii). Rezultatele obținute au arătat că Aloe vera gel reprezintă o alternativă naturală a medicamentelor obișnuite pentru tratarea arsurilor și a diferitelor leziuni ale pielii, cu efecte rapide și spectaculoase (diminuarea cicatricilor).


Navigare: Articole | FLP Aloe Vera