Home Aloe Vera Forever Catalog Distribuitori Afacere Contact
Telefoane: 0723443917, 0760899373
E-mail: Contact | Hartă site
 

Aloe vera și vindecarea ranilor

Gelul de Aloe vera în care au fost identificate mai mult de 75 substanțe active, aplicat pe răni (în stare naturală, stabilizat sau în cremele care conțin procent semnificativ de gel stabilizat cum ar fi Aloe Vera Gelly, Aloe Lotion, Aloe Propolis Crcme, Aloe First), are efect anestezic, calmează mâncărimile, umflăturile și durerea. După cum am mai menționat gelul de Aloe vera are proprietăți antibacteriene și antimicotice, stimulează circulația sanguină, stimulează fibroblastele (celulele pielii responsabile de vindecarea rănilor).
Un studiu efectuat pe două loturi de animale, publicat de „Journal of Pediatric Medical Association” a arătat că atât preparatele pentru uz extern pe bază de gel de aloe cât și administrarea orală a gelului, accelerează vindecarea rănilor, viteza de regenerare celulară crescând de 6-8 ori. Este de menționat, de asemenea, procesul de cicatrizare care, sub influența gelului de aloe, este foarte rapid și aproape fără urme.
„Journal of Dermatologic Surgery and Oncology” arată într-un articol semnat de dr. James Fulton specialist în dermatologie în Newport Beach, California, că: „Orice rană pe care o tratăm, fie că e vorba de suturarea unei tăieturi sau extirparea unei tumori a pielii, se vindecă mult mai repede dacă se aplică Aloe Vera Gel”. De altfel, dr. Fulton mărturisește că folosește în practica sa de zi cu zi Aloe Vera Gel (conținut în produsele specifice de uz extern) în aplicare locală pentru a accelera vindecarea rănilor.
Un studiu publicat de „Annals of Emergency Medicine” arată că Aloe vera este eficientă și în cazul degerăturilor. Cercetătorii au aplicat un tratament standard pe un lot de 154 pacienți cu degerături medii sau grave. Dintre pacienți, numai unora li s-a aplicat extern un tratament cu cremă conținând Aloe Vera Gel. În final 70% dintre aceștia s-au vindecat fără pierdere de țesuturi, față de doar 32,7% de pacienți din grupul martor. Cercetătorii au ajuns la concluzia că substanțele active din aloe au împiedicat scăderea fluxului sanguin în țesuturile afectate, scădere ce provoacă, de regulă, pierderea de țesut în cazul degerăturilor.


Navigare: Articole | FLP Aloe Vera