Home Aloe Vera Forever Catalog Distribuitori Afacere Contact
Telefoane: 0723443917, 0760899373
E-mail: Contact | Hartă site
 

Aloe vera și acțiunea asupra stomacului și intestinelor

Studii efectuate de-a lungul anilor în laboratoare (pe animale) au arătat că gelul extras din planta de aloe determină o reducere cu 80% a numărului de ulcere în formare, iar dacă este administrată ulcerului deja format duce la o vindecare de trei ori mai rapidă (cf. Galal, 1975).

Alte studii de laborator au evidențiat faptul că tratamentul cu Aloe Vera Gel determină prevenirea a peste 85% din leziunile stomacale și dă o rată de succes de peste 50% în vindecarea ulcerațiilor gastrice (cf. Kandil și Gobran, 1979).

Studii efectuate pe 12 pacienți între 24-84 ani - bolnavi de ulcer duodenal - tratați cu Aloe Vera Gel, au arătat o vindecare completă a acestora, fără recidive (cf. Blitz,1963).

Dr. J. Bland de la “Institutul de Știință și Medicină” din California a testat acțiunea gelului de Aloe vera administrat oral cu privire la neutralizarea acizilor în organism.
El a verificat asfel propietatile benefice ale plantei în ceea ce privește reglarea acidității și a constatat totodată că Aloe vera ajută și la dizolvarea grasi-milor dure.
Urmărind pe cei 10 pacienți ai săi eventuale efecte adverse ale gelului, el a constatat că acesta a fost foarte bine tolerat de tot grupul.

Conform altor cercetări s-a demonstrat că Aloe Vera Gel poate fi folosit cu succes în:
- tratarea afecțiunilor intestinale inflamatorii (cf. Journal of Alternativ Medicine);
- combaterea diareei;
- regularizarea tranzitului intestinal;
- regularizarea pH-ului intestinal;
- eliminarea toxinelor stocate la nivelul colonului (care, după cum este bine cunoscut, constituie cauza multor afecțiuni ale omului modern, aceasta corelată desigur și cu constipația);
- înlăturarea constipației și microorganismelor dăunătoare de la nivelul tubului digestiv.


Navigare: Articole | FLP Aloe Vera