Home Aloe Vera Forever Catalog Distribuitori Afacere Contact
Telefoane: 0723443917, 0760899373
E-mail: Contact | Hartă site
 

Aloe vera și micro-organismele

În anul 1970, dr. Ruth Simms și dr. E.R. Zimmermann au efectuat la Institutul de Microbiologie din Dallas o serie de teste pentru a determină potențialul pozitiv al Aloei vera asupra bacteriilor. Testând efectul gelului de aloe asupra organismelor micotice (fungi), Simms și Zimmermann au descoperit că gelul de aloe în procent de 80-90% distruge “Tinea pedia” și “Tinea ungium” în aproximativ cinci ore. În timpul aceluiași an, Simms și Zimmermann au testat citopatologia gelului de Aloe vera împotriva a 100 de culturi de țesuturi cu viruși de tip “Herpes simplex” și “Herpes zoster strains”. Testul - făcut pe hamsteri de cultură - a arătat că Aloe vera a distrus virușii de ambele tipuri în mai puțin de 72 de ore, în toate cele 100 de mostre cu țesut.
Aceiasi doctori au efectuat teste privind efectul plantei de Aloe vera asupra “Staphylococcului aureus” (unul dintre cei mai virulenți germeni patogeni în ceea ce privește infecțiile stafilococice), asupra “Streptococcului viridans” și asupra “Candidei albicans” (răspunzătoare de inflamarea membranei mucoasei, mai ales în cavitatea bucală, în gât și în zona vaginală). Pe lângă aceste cercetări, s-a mai testat efectul plantei și pe bacteria “Corynebacterium xerosis”a cărei prezență în piele determină seboreea (mătreața).
În urma testelor efectuate s-au putut sintetiza importante concluzii semnificative:
gelul de Aloe vera având o concentrație de 70% (așa cum putem găsi în majoritatea cremelor de uz medical ale firmei Forever Living Products) este foarte eficient în ceea ce privește vindecarea țesutului contaminat cu Staphylococcus aureus, Streptococcus viridans și Corynebacterium xerosis (seboreea sau mătreața).
o concentrație chiar și mai mică a gelului, de numai 50%, este suficientă pentru o diminuare drastică a Candidei albicans (în candidoze bucale sau vaginale).
Conform “The Journal of Pharmaceutical Sciences”, vol.53, pag.1287- în 1963 dr. Lorma Lorenzetti a descoperit că gelul proaspăt sau stabilizat de Aloe vera are proprietăți bacteriostatice împotriva “Stafilococului 209”, a “Stafilococului pyogenes” și a diferitelor forme de “Salmonella” și bacterii “Shigella”.
Într-un alt studiu efectuat în anul 1971 de către dr. Ruth Simms la “Microbiology Assay Service” din Dallas, s-au urmărit efectele gelului de Aloe vera de concentrație foarte mare (în produsul FLP numit Activator concentrația este aproape de 100%) asupra lui “Trichomonas vaginalis”. Acest germen, cunoscut în general sub denumirea de “trichomona”, este parazitul care determină cele mai frecvente infecții vaginale cunoscute în zilele noastre. Testele au arătat că într-un timp de 72 ore Aloe vera gel a avut o eficiență de 100% în ceea ce privește distrugerea parazitului “trichomona” în țesuturile de probă.
Dr. Kathleen Shupe, biolog și profesor la Universitatea din Dallas, a efectuat în anul 1994 o serie de cercetări extraordinare privind efectele Aloei vera asupra bacteriei ce produce acneea, așa-numita “proprionibacterium acnes”. Testele efectuate în vitro cu procentaje diferite ale concentrației de Aloe vera gel au arătat că acesta are un efect de 100% în ceea ce privește distrugerea bacteriei, și asta în mai puțin de 24 de ore, aceasta la procentaje chiar mai mici ale concentrației de Aloe vera.


Navigare: Articole | FLP Aloe Vera