Home Aloe Vera Forever Catalog Distribuitori Afacere Contact
Telefoane: 0723443917, 0760899373
E-mail: Contact | Hartă site
 

Aloe vera și efectele sale asupra tumorilor

Un model de cercetare experimentală a cancerului a constituit-o studiul asupra sarcomei-180. Cercetările făcute au arătat o stopare a tumorii prin tratamentul cu acest gel (cf. Soeda,1969; Suzuki,1979).
În mod similar, s-a descoperit că o moleculă specifică derivată din Aloe vera - Alexin B - are efecte anticancerigene asupra leucemiei limfocitice (cf. Suzuki,1979).
Cercetarile făcute de Ph.D. imunolog Ian Tizard împreuna cu Ph.D. virusolog Maurice Kemp, din Texas A&M, au dezvăluit un fapt extraordinar și anume că mucopolizaharidele din planta de Aloe vera sunt preluate imediat după absorbția lor de niște leucocite speciale din sânge numite “macrofage”, iar acestea sunt astfel stimulate să producă moleculele numite “citocine”: interferoni, interleucine, prostaglandine, factori de necroză tumorală și factori de stimulare a creșterii și rege-nerarii celulelor normale. Dar aspectul cel mai uluitor este că tumorile în dezvoltare eliberează anumite substanțe chimice care atrag circulația intensă a sângelui în zona lor, astfel că celulele maligne vor înmagazina din sângele îmbogățit de principiile active din Aloe vera un supliment de factori de necroză tumorală. Aceste efecte de modulare imunologică a organismului datorate plantei aloe face ca ea să devină extrem de importantă în ceea ce privește prevenirea și vindecarea tumorilor maligne sau benigne.
Alte cercetări recente (1994) publicate de specialiștii japonezi în revista „Yakhak Hoeji” arată că, în cazul unui lot de șoareci bolnavi de cancer cărora li s-a administrat pe cale orală gel de Aloe vera timp de numai 14 zile, durata de viață a acestor șoareci a crescut cu 22%, în cazul celor cărora li s-a administrat zilnic o doză de 50 ml/kg corp și cu 32 %, în cazul celor cărora li s-a administrat o doză de 100 ml/kg corp.
Un experiment efectuat în vitro pe celule canceroase umane a pus în evidență faptul că Aloe vera încetinește considerabil înmulțirea celulelor canceroase.
Într-un articol din revista „Immunology and Immunotherapy” se arată că o substanță activă din aloe - lectina - injectată direct într-o tumoare are drept efect stimu-larea sistemului imunitar împotriva proliferării celulelor canceroase.
Astfel sistemul imunitar produce mult mai multe celule T-killer (responsabile de distrugerea celulelor străine din organism) care încep să atace celulele canceroase injectate cu lectina.
În plus față de toate aceste efecte remarcabile, cercetătorii afirmă un fapt extraordinar și anume că Aloe vera stimulează dezvoltarea celulelor sănătoase în detrimentul celor canceroase.
Efectele pozitive remarcate în cancerul pulmonar, de asemenea, au fost confirmate într-un studiu realizat pe 673 pacienți suferind de această maladie gravă, într-un spital tot în Japonia. Rezultatele studiului au fost publicate în „Japanese Journal of Cancer Research”.
Acest studiu a urmărit pe o perioadă de cinci ani efectele asupra cancerului pulmonar în cazul folosirii în alimentație a diferitelor plante comestibile. Dintre cele 17 plante deosebite studiate, Aloe vera (consumată sub formă de gel) a fost singura cu efecte remarcabile împotriva cancerului pulmonar.
În finalul studiului medicii au afirmat: „Rezultatele analizelor confirmă că aloe previne carcinogeneza pulmonară umană. În plus are un puternic efect de prevenire sau inhibare a dezvoltării altor tipuri de cancer”.


Navigare: Articole | FLP Aloe Vera