Home Aloe Vera Forever Catalog Distribuitori Afacere Contact
Telefoane: 0723443917, 0760899373
E-mail: Contact | Hartă site
 

Aloe vera și bolile de inima

Conform statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) principala cauză de deces din zilele noastre o reprezintă bolile de inimă asociate cu depunerea plăcilor de aterom (formate datorită colesterolului crescut) pe pereții vaselor sanguine. Aceasta conduce la micșorarea secțiunii active a arterelor, și implicit mărirea efortului inimii de a pompa sânge prin respectivele vase. În timp rezultă oboseală cronică a mușchiului cardiac și de aici un întreg spectru de cardiopatii.
Mai multe studii efectuate atât pe animale cât și pe oameni au evidențiat faptul că administrarea regulată, internă, a gelului de Aloe vera poate avea efecte benefice substanțiale în ceea ce privește micșorarea colesterolului, a trigliceridelor și a fosfo-lipidelor (în momentul în care crește cantitatea acestor elemente în organism, are loc o creștere semnificativă a grăsimilor din artere).
Într-un studiu de laborator, un grup de animale cu un nivel ridicat al colesterolului a fost tratat cu glucomanan (polizaharidă derivată din planta de aloe). Experimentul realizat pe acest grup a demonstrat efectul puternic pe care substanțele active din Aloe vera îl au în ceea ce privește scăderea colesterolului, a tri-gliceridelor, fosfo-lipidelor și a acizilor grași, precum și în creșterea colesterolului HDL (așa-zisul “colesterol bun”).
Alt studiu medical realizat în anul 1985, a pornit de la 5000 de pacienți sufe-rinzi de angină pectorală cărora li s-a administrat Aloe Vera Gel și o plantă indiană ce conține multe fibre alimentare. Cazurile au fost urmărite pe parcursul a cinci ani de zile. S-au evidențiat rezultate importante în trei mari domenii, și anume:
efectul asupra grăsimilor dure - scăderea colesterolului și a tri-gliceridelor și o creștere a colesterolului HDL (benefic).
efectul asupra carbohidraților - descreșterea nivelului de zahăr din sânge în ceea ce privește atât oamenii sănătoși cât și cei bolnavi de diabet.
efectul asupra anginei pectorale (durere acută a pieptului datorată oxigenării insuficiente a inimii) - scăderea atacurilor de acest fel (cf. Joshi și Dixit,1986).


Navigare: Articole | FLP Aloe Vera