Home Aloe Vera Forever Catalog Distribuitori Afacere Contact
Telefoane: 0723443917, 0760899373
E-mail: Contact | Hartă site
 

Aloe vera în tratarea psoriazisului?

În anul 1996, la “Malmo University Hospital”, dr. S.A. Ahmad și dr. A.H. Holt au testat eficiența clinică a unei creme conținând extract de Aloe vera în procent de numai 0.5 % în vindecarea bolnavilor cu “psoriazis vulgaris”.

Testul s-a efectuat în paralel (tratament cu Aloe vera față de tratamentul obișnuit) asupra a 60 de pacienți cu vârste cuprinse între 18- 50 ani, ce sufereau de această boală în medie de 8,5 ani.

Pacienții au primit un tub de cremă de 100g cu extract de aloe în procent de numai 0.5% pe care l-au utilizat de 3 ori pe zi, timp de 5 zile la rând (durata tratamentului activ a fost de maxim 4 săptămâni).

Examinarea săptămânală a pacienților a arătat o reducere progresivă a leziunilor, descuamare urmată de micșorarea eritemului.

Studiul a fost programat să dureze o perioadă de 16 săptămâni, iar pacienții au fost ținuți sub observație timp de încă 12 luni după aceea. S-a constatat că această cremă nu are efecte toxice și că a fost bine tolerată de către pacienți, fără să apăra efecte adverse.

La sfârșitul studiului, crema cu aloe vindecase 25 de pacienți din cei 30 (83,3%), spre deosebire de rata de vindecare prin efectul placebo (care au folosit o cremă neutră): 2 pacienți din 30 (6,6%).

Concluzia a fost că Aloe vera reprezintă un tratament sigur și eficient în ceea ce privește vindecarea bolnavilor suferinzi de psoriazis.


Navigare: Articole | FLP Aloe Vera