Home Aloe Vera Forever Catalog Distribuitori Afacere Contact
Telefoane: 0723443917, 0760899373
E-mail: Contact | Hartă site
 

Aloe Vera - schiță de portret

Planta are frunze cărnoase în formă de lance care cresc direct din pământ, cu marginile în formă de dinte de fierăstrău. În mijloc prezintă o tulpină care se termină în flori de culoare galben-rosie de formă cilindrică.
Planta cultivată are înălțimea de 75 - 120 cm, are 12 - 15 frunze late, cărnoase, greutatea unei frunze fiind între 700 - 1500 grame. Mărimea frunzelor depinde de calitatea solului și condițiile climaterice. Planta atinge maturitatea după 3-4 ani, abia atunci poate începe perioada de recoltare.
Planta Aloe vera crește natural în Africa de nord, est și sud, în țările din jurul Mării Mediterane, Mării Roșii, în India, China și insulele Oceanului Indian. Este cultivată în insulele din Marea Caraibelor, în țări ca Republica Dominicană, Barbados, Jamaica, Puerto-Rico. Mari plantații se găsesc în Texas, California, Arizona și Mexic. În general planta nu crește în zonele geografice unde temperatura coboară pentru mult timp sub zero grade.
Firma Forever Living Products cultivă Aloe vera pe mai multe plantații în insulele Barbados, în insulele Dominicane și pe plantațiile din Texas - Rio Grande Valley. Plantele aloe sunt plantate pe rânduri la o distanță de 60 -70 cm una de alta, sistem de cultivare impus de mecanizarea procesului agronomic. Frunzele se recoltează numai manual, se detașează sub așa-numita “linie de gel” și, astfel, întreaga cantitate de gel rămâne în frunze, prevenindu-se procesul de oxidare. Se recoltează frunzele exterioare, 3 - 5 frunze de pe fiecare plantă matură la 5 - 8 săptămâni.


Navigare: Articole | FLP Aloe Vera