Home Aloe Vera Forever Catalog Distribuitori Afacere Contact
Telefoane: 0723443917, 0760899373
E-mail: Contact | Hartă site
 

Aloe vera „o farmacie într-o plantă“

În Aloe vera se găsesc și substanțe cu efect dezinfectant: lupeol, acid salicilic, nitrogen-carbamida și sulf. Toate aceste componente au efect dezinfectant cunoscut, distrugând bacteriile, ciupercile și virușii. Combinația lor asigură un efect antibacterian, antivirotic și antifungic care explică rezultatele foarte bune în infecții externe și interne. Lupeolul și acidul salicilic au efect analgezic, ceea ce explică eficiența ridicată în calmarea durerilor.
Aloe vera conține cel puțin 3 acizi grași cu efect antiinflamator: colesterina, campestrina și ß-sitosterina - sterine de origine vegetală. Aceste componente explică rezultatele deosebite ale Aloei vera în arsuri, plăgi tăiate, escoriatiuni, reacții alergice, reumatism, artrite acute și cronice, ulcer gastroduodenal și alte inflamații ale sistemului digestiv și a celorlalte organe interne: stomac, intestinul subțire și gros, rinichi și pancreas. ß-sitosterina este un puternic agent anticolesterolic, scăzând nivelul colesterolului.
Cercetatorii japonezi au identificat recent 3 agenți anti-tumorali: emodina, manosa și lectina, ajungând la concluzia ca: “Rezultatul analizelor arată că aloe previne carcinogeneza pulmonară umană (cancerul pulmonar)”, și în plus “aloe are un puternic efect de prevenire sau inhibare a dezvoltării altor tipuri de cancer”. (din “Japanese Journal of Cancer Research”)
Daca mai adăugăm că aloe conține cel puțin 23 polipeptide (imunostimulatori), înțelegem de ce gelul aloe controlează un spectru larg de disfuncționalități ale sistemului imunitar, incluzând virusul HIV. Polipeptidele împreuna cu agenții anti-tumorali aloe-emodina și aloe-lectina explică capacitatea aloei de a încetini conside-rabil înmulțirea celulelor canceroase.
Faptul că Aloe vera este capabilă să amelioreze sau chiar să vindece o listă impresionantă de afecțiuni, rezultat care a fost observat, de altfel, atât de către medici cât și de către consumatori, a făcut ca planta să fie denumită semnificativ “planta vindecătoare”.
Toate componentele descrise mai sus se regăsesc în stare naturală în gelul de Aloe vera, astfel că asimilarea lor și realizarea efectelor medicale extraordinare prezentate se face în mod natural, fără efecte secundare asupra organismului uman. De altfel, în această direcție, trebuie subliniat că modul în care acționează componentele active din gelul de Aloe vera asupra ființei umane este unul sinergic și „blând“ (adică organismul asimilează exact atât cât este nevoie și folosește precis ceea ce îi este necesar dintre substanțele bio-active ale gelului de Aloe vera, restul fiind eliminat pe cale normală).


Navigare: Articole | FLP Aloe Vera