Home Aloe Vera Forever Catalog Distribuitori Afacere Contact
Telefoane: 0723443917, 0760899373
E-mail: Contact | Hartă site
 

Aloe vera și afecțiunile oculare

Efectul benefic în tratamentul și prevenirea afecțiunilor oculare este cunoscut din antichitate. Dioscorides în lucrarea „De Materia Medica“ amintește pentru prima dată efectul terapeutic al plantei în afecțiunile oculare. Acest lucru a fost confirmat de François Respail în lucrarea „Le manuel de la Sante“, în sec. XIX.

Profesorul oftalmolog rus V.P. Filatov a obținut rezultate deosebite în afecțiunile kerato-conjunctivale prin utilizarea gelului de Aloe vera.

Dr. Jerry Lawrence scria în prestigiosul „New England Journal of Medicine”: “Gelul de Aloe vera transparent (filtrat și purificat) obținut din frunza de aloe are efect dezinfectant și calmant.
Câteva picături de gel scad aproape instantaneu simptomatologia și în scurt timp duc la vindecarea anumitor afecțiuni oculare.”

Dr. Neville Baron, oftalmolog la New Jersey Secaucus Hospital afirmă că „Aloe vera va fi picatura de ochi a secolului XXI.“ S-a demonstrat că gelul de Aloe vera este deosebit de eficace împotriva microbilor ce afectează ochii.
Dr. Baron afirmă că Aloe vera absoarbe radiațiile ultraviolete nocive realizând protecția ochiului, pentru că aceste radiații au un rol important în formarea cataractei și în degenerescența retinei.
Utilizarea gelului de Aloe vera în formă foarte concentrată previne acțiunea nocivă a acestor radiații.


Navigare: Articole | FLP Aloe Vera