Home Aloe Vera Forever Catalog Distribuitori Afacere Contact
Telefoane: 0723443917, 0760899373
E-mail: Contact | Hartă site
 

Aloe - O istorie care se repetă... din negura timpului

De la descoperirea plantei aloe în urmă cu mii de ani, planta a fost folosită cu succes în scopuri terapeutice. Efectele plantei erau cunoscute de marile civilizații antice, de la persani și egipteni în Est, greci și romani în Europa, până la popoarele de pe continentul african și subcontinentul indian. Planta era răspândită în Asia și zona Pacificului, regăsindu-se și în folclorul japonez, filipinez și hawaiian.

Va oferim în continuare câteva date importante din îndelungata istorie medicală a plantei aloe, din antichitate și până în perioada contemporană:

333 î.d.H. În antichitate planta a fost considerată atât de importantă, încât Aristotel l-a sfătuit pe Alexandru cel Mare să ocupe insula Socotra, renumită pentru plantațiile mari de aloe de acolo, aloe fiind folosită la tratarea rănilor soldaților.
Însusi Alexandru cel Mare a fost rănit de o săgeată și vindecat de către un preot care a folosit gel stors din frunzele plantei de aloe.

1000 - 1300 d.H. Planta uscată devine un medicament de răspândire largă în toată Europa.

1300 - 1500. Planta prelucrată uscată intră în medicina engleză pe post de laxativ și ca un tratament al bolilor și rănilor exterioare. Planta uscată se importa din Africa, mai ales de pe insula Socotra.

Printre multe minunății menționate de Marco Polo în urma călătoriilor sale în Orient se află și descrierea numeroaselor aplicații terapeutice ale plantei de aloe vera.

1500 - 1600. Conchistadorii spanioli au descoperit că la baza multor remedii medicale aztece se afla aloe vera, cunoscută ca un agent curativ de mare efect. Cultivată apoi în vecinătatea bisericilor catolice, a fost folosită intens de misionari și populație ca un medicament universal, mai ales în regiunea insulelor Caraibe, America de Sud și Centrală.

1600 - 1700. Fermierii spanioli și olandezi au întemeiat primele plantații comerciale pe insulele Barbados și Curaçao. O soluție obținută prin fierberea frunzelor de aloe se exporta în principal în Europa.

1700 - 1900. Carl Von Linné în 1720 folosește pentru prima dată denumirea de aloe Vera Linné pentru descrierea plantei. Apar sute de articole și referințe me-dicale în toată lumea, descriind varietatea aplicațiilor aloei în diferite tratamente. În 1820 Aloe Vera a fost amintită oficial ca laxativ și protector al pielii în lucrarea United States Pharmacopoeia (U.S.P.).

1900. Datorită efectelor terapeutice, planta se cultivă pe scară largă în regiunile calde. Frunza proaspătă sau deshidratată se vinde pentru tratarea rănilor și afecțiunilor pielii, incluzând ulcerul, arsurile, dermatita și altele. În 1912 colonelul H.W.Johnston fondează prima plantație comercială americană de aloe în Florida.


Navigare: Articole | FLP Aloe Vera